Αλμυρό Philadelphia cheesecake με σύκα, προσούτο και βάση από παξιμάδια
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 230 '
8

Υλικά

  • Για την κρέμα:
  • 500 γρ Philadelphia
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη βάση:
  • 250 γρ παξιμάδια σταρένια
  • 1 Κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 120 γρ βούτυρο
  • Αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 300 ml μαυροδάφνη
  • 8 ξερά σύκα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 φέτες προσούτο

Οδηγίες

  • Τρίβετε τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν σαν άμμος και λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα παξιμάδια, το βούτυρο, λίγο αλάτι και τη ρίγανη. Σε ατομικά φορμάκια (6-8), μοιράζετε το μείγμα παξιμαδιού και το πιέζετε με το κουτάλι ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση. Βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά - 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το Philadelphia, το γιαούρτι, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  • Κόβετε τα σύκα στα τέσσερα, τα βάζετε με τη μαυροδάφνη και χοντροτριμμένο πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά. Bράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ξεφορμάρετε τα ατομικά cheesecakes και γαρνίρετε με λίγα σύκα, λίγη από τη σος τους και φέτες προσούτο.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 1930,5 kj
Ενέργεια 461,0 kcal
Λιπαρά 27,0 g
Υδατάνθρακες 30,0 g
Πρωτεΐνες 18,0 g
εκ των οποίων κορεσμένα 15,0 g
Νάτριο 1,9 g
Εδώδιμες ίνες 3,0 g
εκ των οποίων σάκχαρα 10,0 g
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.