Ατομικά αλμυρά Philadelphia Cheesecake με μανιτάρια και σπανάκι
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 170 '
8

Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 150 γρ κινόα
  • 1 Κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 Κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα:
  • 400 γρ PHILADELPHIA
  • 250 γρ γιαούρτι
  • Για την επικάλυψη:
  • 300 γρ μικρά λευκά μανιτάρια
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. χυμός λεμονιού
  • 1 Κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  • 1 Κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού baby σπανάκι
  • 1 κουτ. σουπ. βαλσαμικό
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι και σχοινόπρασο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε να βραχούν όλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες να μαριναριστούν.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού το σουρώσετε και το ξεπλύνετε, ανακατεύετε με το ξύσμα λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, το λάδι και αλατοπίπερο. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Μοιράζετε το κινόα σε 6 - 8 ατομικά στρογγυλά τσέρκια και πιέζετε ώστε να γίνει συμπαγές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το Philadelphia με το γιαούρτι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από την κινόα.
  • Σουρώνετε τα μανιτάρια από τα υγρά τους και τα μοιράζετε πάνω από το Philadelphia. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σπανάκι με το λάδι, το βαλσαμικό και αλατοπίπερο. Ξεφορμάρετε τα cheesecake και γαρνίρετε από πάνω με το σπανάκι. Σερβίρετε αμέσως.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 1850,9 kj
Ενέργεια 442,0 kcal
Λιπαρά 25,0 g
Υδατάνθρακες 29,0 g
Πρωτεΐνες 17,0 g
εκ των οποίων κορεσμένα 14,0 g
Νάτριο 0,2 g
Εδώδιμες ίνες 2,0 g
εκ των οποίων σάκχαρα 10,0 g
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.