Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά και σπανάκι
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 35 '
4

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου, περίπου 150 γρ. το καθένα
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού
  • 120 γρ Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά
  • 100 γρ φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • σαλάτα για σερβίρισμα
  • 100 γρ αρακά
  • 100 γρ πράσινα φασόλια
  • 100 γρ μπρόκολο

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 °C.
  • Βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και ρίξτε από πάνω ένα βραστήρα βραστό νερό για να μαραθεί. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια, πιέστε το σπανάκι ώστε να απομακρυνθεί το νερό και να στεγνώσει.
  • Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μια καθαρή σανίδα κοπής και ψήστε με ελαιόλαδο. Προσθέστε την πάπρικα και το θαλασσινό αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές του κοτόπουλου.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε μια σχισμή στο πλάι κάθε στήθους κοτόπουλου.
  • Σε ένα μπολ προσθέστε το Philadelphia Σκόρδο & Χορταρικά, το μαραμένο σπανάκι και λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι, ανακατέψτε τα καλά για να τα συνδυάσετε. Προσθέστε το μίγμα σπανάκι σε κάθε σχισμή του στήθος κοτόπουλου ομοιόμορφα μέχρι να γεμίσει.
  • Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και μαγειρέψτε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται, προσθέστε τα αρακά, το μπρόκολο και τα φασόλια σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε το κοτόπουλο και τα πράσινα λαχανικά μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 1114,0 kj
Ενέργεια 266,0 kcal
Λιπαρά 8,5 g
Υδατάνθρακες 4,6 g
Πρωτεΐνες 41,0 g
εκ των οποίων κορεσμένα 3,1 g
Νάτριο 4,5 g
Εδώδιμες ίνες 2,8 g
εκ των οποίων σάκχαρα 3,6 g