Κοτόπουλο με κάρι
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 30 '
6

Υλικά

  • 1 κουτ. σουπ. λάδι καρύδας
  • 3 κουτ. σουπ. πράσινη πάστα κάρυ Ταϊλάνδης
  • 200 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 280 γρ Philadelphia
  • 400 γρ φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 150 γρ πράσινα φασόλια, κομμένα κατά το ήμισυ
  • 1 κουτ.σούπ. χυμό λάιμ
  • 0.5 κουτ. σουπ. σως ψαριού
  • 1 κουτ. σουπ. καφέ ζάχαρη
  • Ρύζι ατμού
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

  • Ζεστάνετε το λάδι καρύδας σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το Philadelphia, ανακατέψτε το και αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε το κοτόπουλο. Ανακατέψτε και κλείστε την κατσαρόλα για 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
  • Προσθέστε κρεμμύδι, πιπέρι και πράσινα φασόλια. Αφήστε το να βράσει για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Αφαιρέστε το από τη φωτιά, προσθέστε το χυμό από λάιμ, τη σως ψαριού και την καστανή ζάχαρη. Σερβίρετε το με ρύζι στον ατμό και με φρέσκο βασιλικό.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 1507,5 kj
Ενέργεια 360,0 kcal
Λιπαρά 25,2 g
Υδατάνθρακες 10,1 g
Πρωτεΐνες 23,8 g
εκ των οποίων κορεσμένα 13,6 g
Νάτριο 0,7 g
Εδώδιμες ίνες 1,4 g
εκ των οποίων σάκχαρα 3,7 g