Κρέμα από βρασμένο δαμάσκηνο και Philadelphia
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 60 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 60 '
6

Υλικά

  • 3 φωλιές μαρέγκας ( 5 ασπράδια αυγού & 5 κουταλιές ψιλή ζάχαρη)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη μέχρι να «στέκεται»
  • 200 γρ Philadelphia Light
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • Για τα βραστά δαμάσκηνα:
  • 12 δαμάσκηνα, σχετικά ώριμα
  • 100 γρ ψιλή ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 50 ml crème de cassis
  • 100 ml νερό
  • 1 καρπός βανίλιας, οι σπόροι έχουν αφαιρεθεί και τοποθετούνται στην άκρη

Οδηγίες

  • Για να φτιάξετε τις μαρέγκες: Πάρτε τα 5 ασπράδια αυγού και χτυπήστε σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να «στέκεται», στη συνέχεια αρχίστε να προσθέτετε την ψιλή ζάχαρη, σε δόσεις 1 κουταλιάς κάθε φορά, μέχρι να προστεθεί όλη η ζάχαρη. Το μίγμα "στέκεται" καλά και έχει λαμπερό χρώμα.
  • Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε 3 μεγάλες κουταλιές από το μίγμα μαρέγκας.
  • Βάλτε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 220οC. Μόλις τοποθετήσετε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 120οC και αφήστε τις μαρέγκες να ξεραθούν για 2 ώρες. Μόλις ψηθούν, σβήστε το φούρνο, αφήστε ανοιχτή την πόρτα του και αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν.
  • (Εναλλακτικά, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες φωλιές μαρέγκας, μιας και πρόκειται για ένα γρήγορο και απλό επιδόρπιο).
  • Για να φτιάξετε την κομπόστα από δαμάσκηνα, κόψτε στη μέση τα δαμάσκηνα και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Τοποθετήστε τα δαμάσκηνα σε μία κατσαρόλα, με τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, την crème de cassis και τον καρπό βανίλιας (που έχετε κόψει στη μέση και έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια). Βάλτε τα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά μέχρι τα δαμάσκηνα να μαλακώσουν και να διαλύονται.
  • Τώρα, χτυπήστε την κρέμα μέχρι να «στέκεται». Όταν αρχίσει να «στέκεται», ρίξτε την ζάχαρη άχνη και τους σπόρους της βανίλιας.
  • Χτυπήστε ήπια το Philadelphia και ρίξτε το στην χτυπημένη κρέμα. Προσθέστε το χυμό από ένα λεμόνι. Σπάστε τις μαρέγκες σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα στην κρέμα από Philadelphia. Αυτό θα πρέπει να γίνει ακριβώς πριν την ετοιμασία του επιδορπίου γιατί η μαρέγκα θα μαλακώσει σχετικά γρήγορα.
  • Για να το ετοιμάσετε, προσθέστε μία κουτ. σουπ. από την κρέμα στον πάτο ενός ποτηριού σερβιρίσματος, από πάνω βάλτε τη ζεστή κομπόστα δαμάσκηνου, στη συνέχεια πάλι κρέμα και τέλος άλλη μία στρώση από την κομπόστα. Σερβίρετε απευθείας.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 347,5 kj
Ενέργεια 83,0 kcal
Λιπαρά 13,0 g
Υδατάνθρακες 52,0 g
Πρωτεΐνες 4,0 g
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.