Πατάτες ογκρατέν
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 40 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 40 '
4

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο
  • 150 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλ. αλεύρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 150 γρ PHILADELPHIA με Σκόρδο και Χορταρικά
  • 2 ματσάκια φρέσκα μυρωδικά(πχ. μαϊντανό)

Οδηγίες

  • Βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
  • Λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τα κομμάτια του ζαμπόν με το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλεύρι και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.
  • Χαμηλώνοντας τη φωτιά, συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το PHILADELPHIA. Βγάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αλατοπιπερώνετε.
  • Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου και απλώνετε τις πατάτες, το μείγμα με το PHILADELPHIA και τα μυρωδικά. Ψήνετε στους 150°C βαθμούς για 15 λεπτά.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.