Δροσερή ριζοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και μαντζουράνα
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 30 '
4

Υλικά

  • 360 γρ Ρύζι Basmati
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ αρακά βρασμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 100 γρ Philadelphia Light
  • 8 κλαδάκια μαντζουράνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι basmati σε 2 ½ λίτρα νερό. Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνετε σε ένα λεπτό σουρωτήρι . Στη συνέχεια, το περιχύνετε με κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός του και να κρυώσει.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Επειδή πρόκειται για σαλάτα, δεν χρειάζεται να μαλακώσει πάρα πολύ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ρύζι με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βρασμένο αρακά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Όταν μαλακώσουν, τα τοποθετείτε μαζί με το ρύζι και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε στο ρύζι λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, κατά βούληση.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε το Philadelphia Light μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές νερό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε μια κουταλιά της σάλτσας σε κάθε πιάτο που σερβίρετε και τέλος, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φύλλα μαντζουράνας.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα