Κέικ καρότου
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 80 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 80 '
12

Υλικά

  • 200 γρ ζάχαρη καστανή
  • 185 ml ελαιόλαδο
  • 3 μεσαία αβγά
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1.5 κουτ. γλ. baking powder
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 2.5 κούπες τριμμένο καρότο
  • 60 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
  • 60 γρ σταφίδες
  • Για το γλάσο:
  • 250 γρ Philadelphia
  • 60 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1.5 κουτ.σούπ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Τοποθετείτε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο στο μίξερ και χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά σταδιακά και χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα, τα οποία έχετε πρώτα κοσκινίσει. Τέλος, προσθέτετε τα τριμμένα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύοντας καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 22 εκ. την οποία έχετε βουτυρώσει καλά και τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί στη βάση της. Ψήνετε για 50-55 λεπτά.
  • Σερβίρετε το κέικ χλιαρό ή κρύο με «γλάσο» PHILADELPHIA (250 γρ PHILADELPHIA, 65 γρ ζάχαρη άχνη και 1,5 κουτάλι χυμό λεμόνι χτυπημένα σε blender).

TipsTip

  • Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ½ κουταλάκι σε σκόνη, για μια ελαφριά σπιρτάδα στη γεύση.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.