Κριθαρότο με χοντροκομμένο μπέικον, κολοκυθάκι και Philadelphia
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 35 '
6

Υλικά

  • 500 γρ κριθαράκι
  • 140 γρ PHILADELPHIA
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ μπέικον χοντροκομμένο
  • 4 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1300 γρ ζωμό κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε το μπέικον σε δυνατή φωτιά και το τσιγαρίζετε για να βγάλει τα λιπαρά του μαζί με τα κολοκυθάκια, τα οποία έχετε ψιλοκόψει σε κυβάκια.
  • Μόλις το μπέικον ψηθεί και τα κολοκυθάκια έχουν μαλακώσει, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, κρατώντας τα λιπαρά από το μπέικον, προσθέτετε το κριθαράκι σας σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε για ένα λεπτό.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε λίγο αλάτι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου κουταλιά-κουταλιά και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει το ζωμό και να βράσει.
  • Όσο σιγοβράζεται το κριθαράκι, ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
  • Όταν το κριθαρότο έχει βράσει, προσθέτετε το Philadelphia και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι το Philadelphia να λιώσει και να πάει παντού.
  • Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και προσθέτετε στο τέλος το κολοκυθάκι και το μπέικον.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.