Κριθαρότο με χοντροκομμένο μπέικον, κολοκυθάκι και Philadelphia
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 35 '
6

Υλικά

  • 500 γρ κριθαράκι
  • 140 γρ Philadelphia
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ μπέικον χοντροκομμένο
  • 4 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1300 γρ ζωμό κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε το μπέικον σε δυνατή φωτιά και το τσιγαρίζετε για να βγάλει τα λιπαρά του μαζί με τα κολοκυθάκια, τα οποία έχετε ψιλοκόψει σε κυβάκια.
  • Μόλις το μπέικον ψηθεί και τα κολοκυθάκια έχουν μαλακώσει, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, κρατώντας τα λιπαρά από το μπέικον, προσθέτετε το κριθαράκι σας σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε για ένα λεπτό.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε λίγο αλάτι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου κουταλιά-κουταλιά και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει το ζωμό και να βράσει.
  • Όσο σιγοβράζεται το κριθαράκι, ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
  • Όταν το κριθαρότο έχει βράσει, προσθέτετε το Philadelphia και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι το Philadelphia να λιώσει και να πάει παντού.
  • Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και προσθέτετε στο τέλος το κολοκυθάκι και το μπέικον.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα