Η συνταγή προστέθηκε με επιτυχία.

Προέκυψε κάποιο λάθος ενώ αποθηκεύατε τις πληροφορίες.

Κριθαρότο με χοντροκομμένο μπέικον, κολοκυθάκι και Philadelphia
Loading the player...
  • 10'ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  • 31'ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Οδηγίες

1 Βήμα

Σε μια κατσαρόλα ρηχή, προσθέτετε το μπέικον σε δυνατή φωτιά και το τσιγαρίζετε για να βγάλει τα λιπαρά του μαζί με τα κολοκυθάκια, τα οποία έχετε ψιλοκόψει σε κυβάκια.

2 Βήμα

Μόλις το μπέικον έχει ψηθεί και τα κολοκυθάκια έχουν μαλακώσει, τα αφαιρείτε σε ένα μικρό μπολ.

3 Βήμα

Στην ίδια κατσαρόλα, κρατώντας τα λιπαρά από το μπέικον, προσθέτετε το κριθαράκι σας σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε για ένα λεπτό.

4 Βήμα

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε λίγο αλάτι.

5 Βήμα

Στην συνέχεια, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου κουταλιά κουταλιά και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να έχει βράσει.

6 Βήμα

Όσο σιγοβράζετε το κριθαράκι, ψιλοκόβετε παράλληλα τον μαϊντανό.

7 Βήμα

Όταν το κριθαρότο έχει βράσει, προσθέτετε το Philadelphia και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε, μέχρι το Philadelphia να λιώσει και να πάει παντού.

8 Βήμα

Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα μαζί με το κολοκυθάκι και το μπέικον, το οποίο ή έχετε ζεστάνει σε ένα τηγάνι και το σερβίρετε από πάνω, ή το έχετε προσθέσει τελευταία στιγμή στο κριθαράκι και έχει ζεσταθεί.

Υλικά για 6

  • 500 γρ κριθαράκι
  • 140 γρ PHILADELPHIA
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ μπέικον χοντροκομμένο
  • 4 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
  • 1300 γρ ζωμό κοτόπουλου
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 0.5 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πρόσθεσε στη λίστα αγορών

Η συνταγή προστέθηκε με επιτυχία στη λίστα για τα ψώνια.

Διαθρεπτική επισήμανση Ανά μερίδα

Tips