Κυπριακή πίτα με σαλάτα λάχανο, κρητικό απάκι και Philadelphia
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 41 '
4

Υλικά

  • 1.5 φλιτζ. τσαγιού λάχανο τριμμένο
  • 1 μέτριο καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 1 μικρό ξινόμηλο
  • 200 γρ PHILADELPHIA
  • 1 Κουτ. γλυκού ξερό θρούμπι ή ρίγανη
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ απάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κυπριακές πίτες

Οδηγίες

  • Βάζετε το λάχανο και το καρότο σε ένα σουρωτήρι, προσθέτετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, το στύβετε όσο καλύτερα μπορείτε και σε ένα μπολ το ανακατεύετε με το λάδι, το θρούμπι και λίγο πιπέρι. Κόβετε το ξινόμηλο σε λεπτά μπαστουνάκια ή λεπτές φέτες και το προσθέτετε στη σαλάτα.
  • Σοτάρετε το απάκι, χωρίς λάδι, για 3 - 4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς, ίσα να ροδίσει λίγο. Ζεσταίνετε λίγο τις πίτες στο φούρνο (στους 180 °C για 3 - 4 λεπτά), τις ανοίγετε δημιουργώντας μια θήκη σαν τσέπη και απλώνετε το Philadelphia στη βάση. Προσθέτετε τη σαλάτα και το απάκι, κλείνετε και σερβίρετε.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 1955,5 kj
Ενέργεια 467,0 kcal
Λιπαρά 20,0 g
Υδατάνθρακες 43,0 g
Πρωτεΐνες 24,0 g
εκ των οποίων κορεσμένα 7,0 g
Νάτριο 1,0 g
Εδώδιμες ίνες 2,0 g
εκ των οποίων σάκχαρα 7,0 g
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.