Μάφιν μπανάνας με γλάσο
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 45 '
12

Υλικά

  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ μαλακό βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ.σούπ. baking powder
  • 3 μπανάνες καθαρισμένες και λιωμένες
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 60 γρ ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 150 γρ PHILADELPHIA Light
  • 1 κουτ. γλυκ. μέλι
  • 10 γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190˚C και ετοιμάζετε ένα ταψάκι με 12 θήκες για μάφιν.
  • Βάζετε τη ζάχαρη και τα 100γρ. βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά μους.
  • Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι και το baking powder μαζί με το μείγμα των μάφιν. Έπειτα, προσθέτετε τις μπανάνες, τις νιφάδες βρώμης και το γάλα και αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί.
  • Χωρίζετε το μείγμα στις θήκες για μάφιν και ψήνετε στον φούρνο, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, αφήνετε τα μάφιν να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ, φτιάχνετε το γλάσο. Ξεκινάτε, ανακατεύοντας το Philadelphia Light και τα υπόλοιπα 25γρ. βούτυρο. Προσθέτετε το μέλι, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Ακριβώς πριν σερβίρετε, τοποθετείτε πάνω σε κάθε μάφιν λίγο από το γλάσο σας.
  • Αν θέλετε, διακοσμείτε με έξτρα ξύσμα λεμονιού.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 1214,4 kj
Ενέργεια 290,0 kcal
Λιπαρά 11,8 g
Υδατάνθρακες 42,6 g
Πρωτεΐνες 6,1 g
εκ των οποίων κορεσμένα 6,8 g
Νάτριο 0,7 g
Εδώδιμες ίνες 2,2 g
εκ των οποίων σάκχαρα 18,7 g
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.