Πέννες με κοτόπουλο και ροδέλες πράσινης ελιάς
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 25 '
2

Υλικά

  • 250 γρ πέννες
  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ φρέσκο δενδρολίνβανο
  • 0.5 κουτ.σούπ. τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 60 γρ κόκκινο πιπέρι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ Philadelphia Light
  • 5 κουτ.σούπ. ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 2 κουτ.σούπ. πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες

Οδηγίες

  • Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνετε.
  • Στο μεταξύ, τσιγαρίζετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε το δενδρολίβανο, την παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι.
  • Για την ελαφριά σάλτσα, προσθέτετε σε ένα άλλο τηγάνι το κόκκινο πιπέρι, τον μαϊντανό, το Philadelphia Light και το γάλα και αφήνετε στη φωτιά, μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να δέσουν σε μια ωραία σάλτσα.
  • Τέλος, ενώνετε το κοτόπουλο με τις ελιές και τα σουρωμένα ζυμαρικά, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 3023,5 kj
Ενέργεια 722,0 kcal
Λιπαρά 20,3 g
Υδατάνθρακες 75,7 g
Πρωτεΐνες 62,5 g
εκ των οποίων κορεσμένα 6,5 g
Νάτριο 1,8 g
Εδώδιμες ίνες 1,3 g
εκ των οποίων σάκχαρα 8,0 g
Ασβέστιο 0,2 g