Σουτζουκάκια με καλοκαιρινά μυρωδικά και Philadelphia Light
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 35 '
4

Υλικά

  • Για τα σουτζουκάκια
  • 350 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 350 γρ κιμά χοιρινό
  • 1 Κουτ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1 Κουτ. γλυκού κύμινο
  • 0.5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 Κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 0.5 ποτηράκι σόδα υγρή
  • 500 γρ μικρά τοματίνια
  • 20 φύλλο βασιλικό
  • 20 φύλλο δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Μερικές πίτες για συνοδευτικό
  • Για την κρέμα:
  • 200 γρ Philadelphia Light
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 0.5 κουταλάκι πάπρικα

Οδηγίες

  • Για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής για τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε σε ίσα σουτζουκάκια ( 45-50 γραμμαρίων) οβάλ σχήματος.
  • Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, ψήνουμε τα σουτζουκάκια μας στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά ή στη γκριλιέρα που έχουμε στη κουζίνα μας ή στο γκριλ του φούρνου.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια μαζί με το βασιλικό και το δυόσμο και προσθέτουμε λίγο ανθό αλατιού και ελαιόλαδο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το Philadelphia Light με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και την πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Σερβίρετε τα ψημένα σουτζουκάκια με πίτες, τα ψιλοκομμένα τοματίνια με τα μυρωδικά και την κρέμα Philadelphia Light.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα