Τραγανή τάρτα με Philadelphia και καραμέλα
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 210 '
  • Χρόνος ώρες 180 '
16

Υλικά

  • 100 γρ μούσλι
  • 100 γρ νιφάδες καλαμποκιού
  • 125 γρ βούτυρο
  • 3 κουτ.σούπ. σιρόπι σφενδάμου
  • 600 γρ PHILADELPHIA
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 3 κουτ.σούπ. χυμός λεμονιού
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 175 γρ ζάχαρη

Οδηγίες

  • Βάζετε το μούσλι και τις νιφάδες καλαμποκιού σε μία σακουλίτσα τροφίμων, τη σφραγίζετε και θρυμματίζετε το περιεχόμενο με έναν πλάστη.
  • Λιώνετε το βούτυρο, το αναμιγνύετε με τα θρυμματισμένα δημητριακά και απλώνετε το μίγμα πιέζοντάς το στον αφαιρούμενο πάτο της φόρμας, όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε τη βάση με σιρόπι σφενδάμου.
  • Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα Philadelphia, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού.
  • Μαλακώνετε για λίγο τη ζελατίνη σε κρύο νερό και στραγγίζετε. Ζεσταίνετε τη ζελατίνη μαζί με 150 ml νερό και 75 γρ. ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί, και αναμιγνύετε το υγρό μίγμα με την κρέμα Philadelphia. Ρίχνετε την κρέμα στη φόρμα. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Ζεσταίνετε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να καραμελοποιηθεί. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει μέχρι να σχηματιστούν μικρές γραμμούλες. Περιχύνετε την τάρτα με την καραμέλα και σερβίρετε αμέσως.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 1122,3 kj
Ενέργεια 268,0 kcal
Λιπαρά 18,0 g
Υδατάνθρακες 23,0 g
Πρωτεΐνες 5,0 g
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.