Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα, γεμιστός με Philadelphia
10 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας:50 λεπτά 
Συνολικός Χρόνος:1 ώρα 15 λεπτά 

Συστατικά

    Image

    Υποκατάστατα Προϊόντων

    Για μία πιο ελαφριά εναλλακτική λύση, χρησιμοποιήσε το Philadelphia Light

    Δες τα υπόλοιπα προϊόντα
    Image

    το ήξερες?

    Όταν ολοκληρώσεις την συνταγή, δεν χρειάζεται να πετάξεις την συσκευασία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την επαναχρησιμοποιήσεις

    Εμπνεύσου εδώ!

    μέθοδος

    1. 1

      Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.

    2. 2

      Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή ανακατεύοντας την μέχρι να λιώσει, μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλα όπου σιγοβράζει λίγο νερό.

    3. 3

      Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο αλλά να παραμείνει παχύρρευστη.

    4. 4

      Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα με μαλακές κορφές.

    5. 5

      Πλένουμε και στεγνώνουμε τα χτυπητήρια και σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο, κρεμώδες και αφράτο.

    6. 6

      Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να ενσωματωθεί.

    7. 7

      Προσθέτουμε τη μαρέγκα, σε δόσεις, ανακατεύοντας με την ελαστική σπάτουλα και τέλος ρίχνουμε το κακάο, πάντα ανακατεύοντας.

    8. 8

      Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

    9. 9

      Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ένα πολύ ρηχό ταψάκι με διαστάσεις 30 x 40 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα.

    10. 10

      Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και με μια σπάτουλα το ισιώνουμε ώστε να το καλύψει ισόπαχα. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

    11. 11

      Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.

    12. 12

      Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τους σπόρους βανίλιας και το τυρί κρέμα Philadelphia και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά ακόμα.

    13. 13

      Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα αναποδογυρίζουμε το ψημένο παντεσπάνι και αφαιρούμε προσεκτικά την πάνω λαδόκολλα που το καλύπτει. Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα τυριού.

    14. 14

      Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε σφικτό ρολό, από την μακριά του πλευρά, σπρώχνοντάς το με τη λαδόκολλα από κάτω του.

    15. 15

      Αν σπάσει σε μερικά σημεία δεν ανησυχούμε, είναι φυσιολογικό. Μεταφέρουμε το ρολό σε μια μακριά πιατέλα.

    16. 16

      Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με φραγκοστάφυλα και καραμελωμένα φουντούκια.

    +

    Μην ντρέπεσαι, ρώτησέ μας ό,τι θες!

    Δες όλες τις συχνές ερωτήσειςImage