Σαλάτα Κινόα με Philadelphia, αγγούρι και άνηθο
4 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας:10 λεπτά 
Συνολικός Χρόνος:10 λεπτά 

Συστατικά

    Image

    Υποκατάστατα Προϊόντων

    Για μία πιο ελαφριά εναλλακτική λύση, χρησιμοποιήσε το Philadelphia Light

    Δες τα υπόλοιπα προϊόντα
    Image

    το ήξερες?

    Όταν ολοκληρώσεις την συνταγή, δεν χρειάζεται να πετάξεις την συσκευασία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την επαναχρησιμοποιήσεις

    Εμπνεύσου εδώ!

    μέθοδος

    1. 1

      Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Γεμίζουμε το μπολ με κρύο νερό μέχρι να καλύψει την κινόα και αφήνουμε να μουλιάσει για 5-10 λεπτά. Ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

    2. 2

      Μεταφέρουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα με το 1 ½ φλιτζάνι νερό και ½ κουταλάκι αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αν η κινόα δεν έχει μαγειρευτεί ακόμη μέχρι να απορροφηθεί το νερό, ρίχνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.

    3. 3

      Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε την κινόα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μικρό μπολ, ετοιμάζουμε το dressing, ρίχνοντας το σκορδό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

    4. 4

      Κόβουμε τα αγγούρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στην κινόα. Κόβουμε και τα ραπανάκια με τον ίδιο τρόπο και τα προσθέτουμε κι αυτά στην κινόα.

    5. 5

      Ρίχνουμε το dressing στο μπολ με την κινόα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τον άνηθο και δοκιμάζουμε, προσθέτοντας περισσότερο λεμόνι, ξίδι, αλάτι ή πιπέρι αν νιώθουμε ότι η σαλάτα το χρειάζεται.

    6. 6

      Σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω, τούφες Philadelphia.

    7. 7

      Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

    +

    Μην ντρέπεσαι, ρώτησέ μας ό,τι θες!

    Δες όλες τις συχνές ερωτήσειςImage

    Μπορεί να σου αρέσει

    Image

    Πίτσα με τόνο

    clockΣυνολικός Χρόνος:35 λεπτά