Pancakes με PHILADELPHIA και μαρμελάδα φράουλα
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 19 '
4

Υλικά

  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
  • 330 γρ γάλα
  • 200 γρ Philadelphia
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτετε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις.
  • Με ένα πινέλο αλείφετε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου ή βουτύρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ζεσταίνετε καλά.
  • Με μια κουτάλα ρίχνετε στο τηγάνι μια δόση από το μείγμα αλευριού κάθε φορά.
  • Ψήνετε κάθε pancake για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  • Όταν τα pancakes είναι έτοιμα τα αφήνετε λίγο στην άκρη να κρυώσουν ενώ ετοιμάζετε την κρέμα.
  • Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το Philadelphia, την ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα.
  • Σερβίρετε τα pancakes με την κρέμα Philadelphia, την μαρμελάδα φράουλα από πάνω και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού.

TipsTip

  • Μπορείτε να σερβίρετε προσθέτοντας φρέσκιες φράουλες.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 2177,5 kj
Ενέργεια 520,0 kcal
Λιπαρά 25,0 g
Υδατάνθρακες 57,0 g
Πρωτεΐνες 16,0 g
εκ των οποίων κορεσμένα 6,0 g
Νάτριο 2,1 g
Εδώδιμες ίνες 1,0 g
εκ των οποίων σάκχαρα 19,0 g
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.