Philadelphia Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φυστικο­βού­τυ­ρο
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 40 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 340 '
10

Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ μπισκότα, θρυμματισμένα
  • 80 γρ βούτυρο
  • 2 κουτ.σούπ. φυστικοβούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ Philadelphia, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ Lacta White, λιωμένη
  • 50 γρ φυστικοβούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Για το σερβίρισμα:
  • Μείγμα κομματιών σοκολάτας & θρυμματισμένων φιστικιών
  • 100 γρ Lacta White, λιωμένη

Οδηγίες

  • Βάση: Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο και τοποθετήστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στρώνετε το μίγμα σε ένα τσέρκι 23εκ. (στο οποίο έχετε απλώσει μία λαδόκολλα) και πιέζετε ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Αφού τελειώσετε, τοποθετείτε το τσέρκι μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Kρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ απαλά το Philadelphia, τη λιωμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή με ένα κουτάλι γεμίζετε το τσέρκι και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Διακόσμηση: Προσθέστε από πάνω κομμάτια σοκολάτας και θρυμματισμένα φιστίκια και έπειτα το περιχύνετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Ενέργεια 2324,1 kj
Ενέργεια 555,0 kcal
Λιπαρά 38,7 g
Υδατάνθρακες 46,5 g
Πρωτεΐνες 9,2 g
εκ των οποίων κορεσμένα 18,5 g
Νάτριο 0,3 g
Εδώδιμες ίνες 1,3 g
εκ των οποίων σάκχαρα 34,7 g