PHILADELPHIA Cheesecake φούρνου
No Video
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 60 '
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 60 '
16

Υλικά

  • 1.5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα digestive
  • 1 κουτ. γλυκ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι και 3 κουτ. σουπ. (χωριστά) ζάχαρη
  • 3 κουτ.σούπ. λιωμένο βούτυρο
  • 5 πακετάκια των 200 γρ Philadelphia
  • 3 κουτ.σούπ. αλεύρι
  • 1 κουτ.σούπ. υγρή βανίλια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ.σούπ. χυμό λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 0.5 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλας περασμένη από σίτα

Οδηγίες

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Αναμιγνύετε τα μπισκότα με το μέλι, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου. Ψήνετε για 10 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, χτυπάτε το PHILADELPHIA με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά.
  • Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα και απλώνετε από πάνω, σε μικρές κουταλιές, τη μαρμελάδα φράουλας. Με μαχαίρι “χαράζετε” τη μαρμελάδα απλώνοντάς την στην υπόλοιπη επιφάνεια σε ακανόνιστα σχέδια σαν νερά μαρμάρου.
  • Ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

TipsTip

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά μερίδα
Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των “Cookies” για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα “Cookies” ή να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα “Cookies”, σας καλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική για τα Cookies». Πατώντας «Αποδέχομαι» αποδέχεστε την «Πολιτική για τα Cookies» της παρούσας ιστοσελίδας και συναινείτε στην αντίστοιχη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.